Friday

Var egentligen min lediga helg, men ska jobba Inatt. Detta suger för alla andra ska tydligen ha väldigt kul idag. Ayya nu har Gustaf å hans kompis lagat tacos och sen kommer det två kompisar till. Så blir lite taco mys i alla fall innan jag ska bege mig mot jobbet. 
 
New york pictures!
 

Onsdag

Alltså jag är bara så trött. Har inte bloggat på evigheter jag vet. Men jag har jobbat i flera dagar både dagar och kvällar. Och när jag jobbat dag så har jag pluggat på kvällen och när jag jobbat kväll så har jag pluggat på dagen. Och idag så var jag äntligen ledig från jobbet men då blev det att presentera mitt arbete om brännskador som vi gjort i Eskilstuna. Vill verkligen bara att denna kurs ska vara slut nu. Har sån tentaångest. En vecka kvar till tentan men jobbar ganska mycket natt så får klämma in plugget någonstans där, men det är lite tufft just nu! Finns inte så mycket tid till något annat. 
 
Sen i måndags så var jag på en undersökning av mina njurar. Stickrädd som jag är, konstigt nog. Har inga problem att sticka patienter hur som helst. Men när folk ska sticka i mig är det riktigt illa. En fobi som jag faktiskt utvecklat sen jag började jobba på sjukhuset. Inga problem alls innan med detta. Jag tycker själv att jag är hur tramsig och töntig som helst, men jag får verkligen PANIK. Ont i magen, pulsen går i 180 och jag börjar hyperventilera.  Ayya min jobbarkompis fick i alla fall emla mig och sätta nål på mig dagen innan för utan bedövning och med folk som jag inte känner skulle göra det hela ännu värre. Lite chockad blev de på röntgen när jag redan kom dit med en PVK i armen. 
 
Efter det muntliga framträdande idag, så skönt att det är över, så hämtade Gustaf och Sofie mig från skolan. Gustafs kusin. Vi har nu varit och bowlat och ätit kinamat från hongkong. Gjort en fin pumpa och nu ska vi snart kolla på film och äta chips och dip! Mums!
 
 
 
 

LÖRDAG

 Idag var man bortbjuden och inställd på fest. Men så blev det inte när jag kom på att jag ska fasta hela dagen imorgon fram tills måndag. Jävla tråkigt.  Plus att man ska jobba imorgon på det vet inte vad jag ska få all energi ifrån. Så illa tvungen kunde jag förstås inte festa ikväll på det. Samtidigt som tentaångesten börjar närma sig bestämde jag mig för att plugga denna lördag kväll♥ + hjärtan på det
 
 

Godnatt !

Idag har varit en lång dag. Gick upp tidigt och började plugga. Sen kom lilla Signe vid 12.00 och så var jag och Gustaf barnvakt medan hennes föräldrar var ute och roade sig. Det gick faktiskt hur bra som helst och Signe var bara så snäll hela tiden. 
 
Efter det blev det långprommenad i skogen och sedan åkte vi till min mormor som fyller 74 år idag. Grattis mormor! Åt både smörgåstårta och vanlig tårta där. Älskar verkligen smörgåstårta, får aldrig nog. 
 
Sen var det bara att dra vidare hem till Gustafs föräldrar då lite släkt kom från Skåne. Och där blev man bjuden på en tre rätters. Hur gott som helst. Propp mätt blev man efter allt ätande.
 
Nu har vi äntligen kommit hem och jag har precis duschat. Ska strax krypa ner i sängen för imorgon blir det upp tidigt för lite jobb dagtid. Vilket säkert var ett år sedan. Ayya går säkert bra.
 
Puss och Kram
 

Torsdag

Idag har jag varit ledig. Jag försökte verkligen gå upp i tid men gick inte så bra. Vaknade 12.50. Sen var jag hos frisören och färgade utväxt och klippte topparna lite. Nöjd som vanligt. Fick även en ny hårinpackning av Malin! Hon tycker jag borde sköta om håret lite bättre. Erkände att jag slarvat med hårinpackning senaste tiden.
 
Efter det åkte jag och Gustaf till Erikslund. Åt på ikea, kötbullar ofcourse. Han köpte hockeyhanskar och jag en lampa till sovrummet. Eftersom jag råkade ha ner den andra i golvet så den sprack när jag dammsög tidigare. Visar en bild på den sen. Sen köpte jag även en present till min mormor som fyller år imorgon!
 
Nu sitter jag och tentapluggar, mindre än två veckor kvar så det är ett måste! Har slappat ganska mycket hitills på kursen tycker jag så nu får jag lägga på ett kol! Imorgon blir det upp tidigt och plugga, det är ett måste. Ska tvinga upp mig vid 08.00. För klockan 11.00 kommer Signe och då ska jag vara barnvakt! 
 
 

Färgning!

Bjuder på denna bild från frisören! Så skönt att fixa håret:)
 
 

School

 

Sunday

Idag sov jag som vanligt halva dagen (13.30). Sen har jag faktiskt pluggat några timmar.  Börjar komma in i kursen om sår nu så nu känns det faktiskt ganska kul och jag vill bara lära mig mera. Efter plugget åkte jag och Gustaf och storhandlade. Nu har vi mat för ettag kan jag säga. 
 
Nu ska jag vila en stund innan jag ska bege mig mot jobbet♥ 
 
 
 
 

NEW YORK PICTURES

Slänger in lite mer bilder från New York, har ju inte gjort det ännu. Detta är lite finare bilder eller vad man säger som togs med systemkameran!
 
För er som inte är sex and the city fans så är bilden på trappan som kanske inte är särskilt fin, Carries trappa till hennes lägenheten i serien!
 
 

Godnatt bloggen

Nu ska jag ta och lägga mig och sova efter en lång dag. Eller den har kännts lång i alla fall eftersom jag har varit så trött hela dagen. Som vanligt efter en utekväll. Har faktiskt bara varit med min kille hela dagen. Ätit mat på stan och varit en sväng hos mor och far på landet. Min pappa har köpt en ny bil så var och kollade på den. Riktigt fin faktiskt. Nu på kvällen har jag bara varit hemma. Ni anar inte hur mycket jag uppskattar att bara få vara hemma en kväll och inte ha något speciellt att göra. Imorgon är det nattjobb igen. Så lär ju sova halva dagen imorgon och sen när kvällen kommer åker man till jobbet. Tröttsamt.
 
PUSSS
 
 

Friday

Hade en rolig kväll igår tillsammans med syster, Anna, Maria och janet hemma hos janet. Var där i några timmar sen drog vi ner på stan till hattan. Var väl inte så mycket folk ute direkt så det var ingen höjdare. Förfesterna är nog roligast tror jag. I alla fall våra för alla blir så himla galna♥  Tack bästa tjejer för en bra kväll!!
 
 
 

godmorgon

 
Idag var jag faktiskt uppe vid 8.30. Har varit hos käkkirurgen. Rena rånet faktiskt. De kollade i munnen i 1 minut och sa sedan ja vi måste dra ut de där tänderna, sen fick jag en tid för operation och besöket kostade  970 kr!!! Helt sjukt de gjorde ju inte ens något bara tittade i en minut typ. Tråkiga pengar. 
 
Nu sitter jag och äter färskt bröd och dricker varm choklad. Sitter och pluggar lite och väntar på att mannen min ska vakna till liv. Är bra sugen på att sova jag med faktiskt om jag ska vara ärlig. Liten lunch powernap kanske!
 
Ikväll bli det vin med tjejerna♥ 

Onsdag

Denna dag börjar snart få sitt slut. Har varit en lång dag som började med en liten trip med Cecilia till Eskilstuna för lite föreläsningar om bland annat venösa och arteriella sår. Plus lite trycksår på det. Var faktiskt väldigt  bra föreläsningar. Hade lite svårt för att hålla mig vaken på slutet bara. Är inte van vid att gå upp 06.00 på morgonen, då har jag inte ens gått och lagt mig vanligtvist. 
 
När jag kom hem hann jag med en ca 45 minuters sömn innan jag begav mig för att äta med mina kollegor på grekiska kolgrillsbaren. Så gott med mat där, mumsigt. Firade en kollega som hade fyllt 60 år.
 
Sen blev det bio med min älskling. Såg dracula. Ingen höjdare men den var väl inte den sämsta man sett i alla fall!
 
 Snart blir det sova för min del! Trött tjej. 
 
PUSSS OCH KRAM
 
 
 

Skola i E-tuna!

Tror jag ska somna och föreläsningarna har inte ens börjat!
 
 
 

Tisdag

Sovit hela dagen nästan efter nattjobbet. Det enda jag orkade göra idag var att åka hem till Emma och äta tacos. Sen var jag helt slut igen. Snart måste jag försöka sova igen för imorgon bli det skola hela dagen i E-tuna! Inte lätt med dessa dygnssvägningar inte.
 
 
 

Mysig höstkväll♥

 
Det regnar och är mörkt ute. Löven har fallit till marken och det känns som riktig höst. Kom hem från jobbet för en stund sen. Har tänt ljus och gjort varm choklad med grädde och smörgås. Nu blir det att sätta på en film tillsammans med min älskling♥ 
 
 

Grattis Signe

Sov till 16.00 idag. Trots detta var jag helt slut. Nej nu får det vara nog med nattjobb. När jag vakna åkte jag i alla fall för att fira Signe som har fyllt ett år. Lilla gullungr hon är bara för söt♥
 
Får se om jag bara är hemma ikväll eller vad som händer. Imorgon blir det i alla fall kvällsjobb så skönt.
 
 

Smörgåstårta

Idag blev man bjuden hem till mamma på lite smörgåstårta. Hur gott som helst. Snart nattjobb igen. Usch vet inte vad jag ska göra mår verkligen inte bra av det där längre. Har känt mig som en zoombie hela dagen sen jag gick upp kl.16:/ och mina ögon är verkligen rödsprängda med påsar under. Det jobbiga är att om jag skulle säga till cheferna att jag mådde dåligt av natt arbetet skulle deras svar bara vara då måste du ha läkarintyg. Finns ingen förståelse eller empati alls inom detta landsting. De tänker bara på att bemanna för så lite pengar som möjligt. Glömde jag säga det förresten. De sänker nu vår ob betalning vilket betyder för mig som  jobbar natt att jag ska jobba som jag gör nu fast med flera tusen mindre i månaden. Vet inte exakt hur mycket men uppskattningsvis 5000 kronor mindre för samma jobb per månad! Tack landstinget. Man känner sig så uppskattad på jobbet!
 
 
 

Home Sweet Home

Har nu varit hemma i 2 dagar men har varit väldigt trött så har inte orkat gjort så mycket. Idag börjar nattjobbet igen, vilket suger. Måste sluta med nattjobbet, det fungerar verkligen inte längre. Börjar bli så trött på att sitta vaken på nätterna och sova hela dagarna, även när jag är ledig. Inga rutiner med mat eller annat. Är bara allmänt seg hela tiden och har inga krafter. 
 
Frihetsgudinnan, tagen med systemkameran!=)
 

Dag 5 New York

Shopping idag igen. Alltså ärligt jag brukar inte gilla och shoppa och trodde inte det skulle bli så mkt heller. Men jag har faktiskt tyckt det varit väldigt kul och en del saker har det blivit.
 
Köpte nyss snyggaste walking skorna som jag ska ha i vardagen. Kostade 700 kronor här, i Sverige kostar dessa skor 1600 kr. Jag köpte även en söt liten tjocktröja till Charlie. HAHA kunde inte låta bli.
 
Var även en sväng förbi Rockefellercenter eller vad det heter. Vet ärligt talat inte riktigt vad det är men vet att det är känt.
 
Om 20 minuter kommer vår taxi. Var tvungen att beställa en så vi får en stor pga vårt stora bagage. Vi har 7 väskor och då räknar jag inte med allas handväskor:)
 
Ciao
 
 
 
 

The Movies

Igår bestämde vi oss för att gå på bio på Times Square. Såg the Maze runner. En riktig bra film faktiskt men med ett slut som var lite drygt. Kommer en fortsättning på filmen med andra ord. 
 
Alltså jag beställde en liten popcorn och en liten cola. Men alltså min lilla cola var verkligen större än våran största cola i Sverige. Helt sjukt. Dåliga vanor amerikanarna har. Det är även billigare med cola än med vatten.
 
Nu har vi nyss ätit frukost. Måste checka ut vid 12.00 och sen ska vi beställa taxi till 17.30. Där mellan får vi se vad som händer. Funderar på att åka till en park som är en gamnal järnväg ca 10 meter upp i luften. Parken är liksom järnvägen.Men vi får se. Flyget går runt 21.00 ikväll och vi flyger 6 timmar framåt. Totalt 8 timmars flygresa. 
 
Pusspuss
 
 

Dag 4 New York

Idag har varit en väldigt seg dag. Vi alla har varit ganska bakis faktiskt. Så idag gick vi inte ut fören vid 12.00 tiden. Åt Subway och shoppade lite.
 
Jag älskar verkligen affären Forever 21. Alltså herregud vad mycket snyggt och dessutom billigt. Alla andra varuhus vi varit på som Macys och Century 21 har varit så dyra. Visserligen är de märkesaffärer men ändå. Ayya Forever 21 var grymt. Jag köpte faktiskt en jätte fin pälsväst för bara 260 svenska kronor. Så nöjd. Har även köpt lite presenter till folket där hemma.
 
Ikväll blir det väl ut och äta igen och sedan funderar vi på en bar som finns som snurrar och ligger högt upp i en skyskrapa. Ayya vi får se:)
 
Har lite hemlängtan faktiskt. Detta är en så intensiv stad och så mycket folk i rörelse hela tiden så det är sjukt. Men imorgon kväll beger vi oss hemåt. Flyget går sent på kvällen så kommer inte hem fören tisdag.
 
XoXO
 
 
 
 

Avenue nightclub

 
AWSOME NIGHT! New york is AWSOME. Riktig redbull vodka kväll. VIP och hur mycket drinkar som helst! Bästa musiken. Vill inte hem!!!!!
 
03.42 Godnatt!!!!
 
 
 

Dag 3 New York

Har haft en mysig men en lite lugnare dag idag. Började med att vi tog tunnelbanan till Central Park. Där kollade vi lite och åt sedan brunch på The Boathouse. Ni tjejer känner nog igen det från Sex and the City. 
 
Sen begav vi oss mot någon trappa som är med i Gossip girls och efter det såg vi även fontänen som är med i serien Vänner.
 
Klockan 15.00 började sedan vår Sex and the City tur. Den bokade vi hemifrån. Den var faktiskt jätte bra. Åkte runt på manhattan med en buss och hade en jätte bra guide som talade om och visade vart en massa olika scener hade spelats in. Fanns även en massa tv skärmar i bussen där de visade olika klipp från serien med jämna mellanrum.
 
Vi stannade även på vissa ställen och gick ut och in på olika ställen där de spelat in. Som till exempel baren där de brukar dricka cosmo, biblioteket där Carrie skulle gifta sig med Big, restaurangen där de hade deras middag dagen före de skulle gifta sig. Osv.  Prisvärd och rolig 3 timmars tur för er som gillar Sex and the city:) Var faktiskt också vid Carries lägenheten utanför vid trappen. Var lite kul faktiskt. 
 
Nu på kvällen har vi ätit på Hardrock café på Times Square och köpte lite alkohol. Blir att fixa oss och softa lite innan utgång!:)
 
 
 
 
 
 
 

Michael kors

Min nya! Love it!
 
Nu mot central park för brunch och efter det blir det Sex and the city tour! Spännande:)

Time Square by night

 

Le Bain New York

Har nyss kommit hem från en av de grymmaste kvällarna i mitt liv. Klockan är nu 04.00 i New York. Den nattklubben jag och Elin var på är obeskrivlig. 
 
Tänk er högst upp på taket utomhus i en skyskrapa med utsikt över manhattan, Brooklyn och New Yersey. Där var vi på en nattklubb med dansgolv, pool och grymmaste utsikten. Går inte att beskriva denna galna och underbara känsla.
 
Har haft så sjukt kul. Lätt en av de bästa kvällarna i mitt liv. Bästa nattklubben ever. Och så härligt folk. Tro det eller ej allt folk tror att jag kommer från Boston eller Texas. Haha jag är trots allt bra på amerikanska! 
 
Svårt att visa den enorma känslan och utsikten med bilder men ska försöka i alla fall!:)  Älskar New York och Le Bain! Är är ett måste om ni besöker denna stad!
 
 
 

Day 2 in New York

Är helt slut åter igen. Alltså ni anar inte hur mycket folk det är som rör sig på manhattan och hur stort manhattan är. Är helt snurrig i huvudet nu.
 
Dagen började med Empire state buildning. Alltså herregud var såna köer. Tog 2,5 timme att få komma upp i byggnaden för att vara där uppe i 10 minuter och att ta sig ner igen. Men det var en fantastisk utsikt kan jag säga i alla fall.
 
Sen efter det blev det shopping på Victoria secrets och sephora. Åhh vad jag älskar Viktoria secrets. Jag köpte trosor, ett nattlinne och en sminkväska. På sephora köpte jag en del mineralsmink. Det är halva priset från i Sverige så blev att ladda upp en del.
 
Nu är vi tillbaka på hotellrummet och helt slut är man såklart. Nu vila lite sen ut och äta och efter det ska vi gå till en nattklubb som ligger högt upp i en skyskrapa! 
 
 
 

Nattklubb Paca

 
Igår kväll drog vi ut rättså sent vid typ 22.00 tiden och åt på en mexikansk restaurang. Var en riktigt besvikelse. Tacos och nachos är inte som i Sverige kan jag säga. Usch som ett hav av bönor bara.
 
Sedan drog vi till en nattklubb som hette Paca och som ligger på top 5 listan i New York. Fick en grundlig kroppsvisitering för att kunna gå in på klubben. Verkligen hög säkerhet.
 
Vart faktiskt lite chockad när jag kom dit. Så folk klär sig? I korta shorts och magtröjor. Som det vore 30 grader ute. Visst är det ganska varmt här runt 18 grader kanske men ändå. Sen var det som att gå till en 18 årings klubb i Sverige. Kändes som alla var 21 år och hade krogdebut. Jag pratade med en tjej som jobbade där och hon menade på att det var torsdag och därför den yngre generationen som var ute.
 
Ayya vi stannade kvar till 02.30 i alla fall och hade det väl helt okej ändå. Var några svenska dj:s så det var därför vi gick dit från början. Kommer dock inte ihåg vad dem heter. 
 
Nu är klockan 09.00 här och folket verkar inte vilja vakna. Idag blir det i alla fall upp i Empire state buildning och lite shopping!
 
 
 

Dag 1 New York

 
Har haft en bra första dag i New York. Vi bor på ett helt okej hotell väldigt centralt på manhattan vid Times Square. Hotellet heter Element hotel Times Square.
 
Idag började vi med att köpa tunnelbanakort och tog oss längst ner på manhattan. Tunnelbanakort för 7 dagar kostade 30 dollar, vilket motsvarar ca 210 svenska kronor.  Där vi tog båten till Frihetsgudinnan och Ellies Island. Var kul att se på Frihetsgudinnan men museumet var inget vidare. Museumet på Ellies Island var däremot väldigt intressant. För ni som inte vet vad det är så är det den ön som immigranterna kom till när de åkte till Amerika i slutet på 1800-talet och i början utav 1900-talet. 
 
Sedan tog vi en sväng på wallstreet bara för att kolla läget och sedan gick vi mot Ground Zero. Var en väldigt fin minnesplats måste jag säga. Vi gick även in på 9/11 memorial museet och det var också väldigt fint. Fick först se en film om 9/11 och sedan gick man på museumet. Var omöjligt att inte bli berörd. 
 
Sedan gick vi till ett stort shopping center som hette century 21. Hittade finaste plånboken där som jag köpte, är så nöjd!
 
Detta har tagit hela dagen och nu är klockan 21.00 på kvällen. Är äntligen tillbaka på hotellrummet och fötterna värker.  Ska snart fixa oss för utelivet. Får se hur det blir idag om det blir bar eller nattklubb. Vi är som sagt helt slut!
 
Här får ni tjuvkika på lite bilder!
 
Ciao!
 
 
 

Hejdå Sverige

Ska snart gå på planet. Sen väntar en 8 timmars lång flygresa. Vi kommer vara 6 timmar efter svensk tid så ni vet :) Framme 02.00 i svensk tid men i USA kommer klockan bara vara 20.00. Hoppas flygresan går bra nu och att både jag och min väska kommer fram ordentligt! ♥ 
 
 
 

RSS 2.0