Carola

Nyss hemkommen från konserthuset där jag och mamma varit och kollat på Carola. Hon har nyligen börjar en ny turné.  Mamma hade två biljetter och frågade om jag ville följa med så hängde på! Det var över förväntan faktiskt:)
 

Babyshower

 
Nyss hemkommen från Aytans babyshower. Så himla mysigt. Har blivit bjuden på god mat och god tårta. Tack så mycket Aytan. Ser fram emot att träffa din lilla bebis<3
 
 

Min man han kan

Semel fika hemma hos Jonathan och Signe. Gustaf gjorde grädde med semlor till alla! Duktigt gjort!
 

Livsnjutare

 
Efter en dag i skolan och en sväng på Ikea med Petronella och Ebba sitter jag nu och väntar på middag som min man lagar med ett glas vin♡

28 Januari

Gud vad jag mår bra just nu. Detta studentliv  skiljer sig såmycket  från att jobba natt på infektion 100%. Jag är uppe vid 08.00 varje morgon och jag går och lägger mig vid ca 23-24.00. Bara det gör att jag mår så mycket bättre och jag får verkligen så mycket energi.
 
Jag går i skolan tisdagar och torsdagar. När man kommer hem från skolan är man fortfarande pigg. Det är inte som på jobbet då man är helt slut så man i princip bara orkar gå hem och dega framför soffan. Jag har tid till att träna. Framförallt orken till att träna. Visst är det plugg på sidan om skolan men det finns ingen stress och man kan själv välja när man sätter sig med det. 
 
Jag har till och med tid och lust till att jobba.  Hinner lätt med att jobba 1-2 dagar i veckan och då är det inte ens jobbigt. Utan bara kul. Det ska vara kul att gå till jobbet och så känner jag nu. 
 
Idag har jag till exempel vart i skolan på förmiddagen. På eftermiddagen har jag uträttat en del ärenden, handlat samt varit och hälsat på svärmor. Efter det drog jag till gymmet två timmar och nu så står jag o Gustaf och lagar mat.  Har köpt en flaska vin och oliver och brie ost:) Nu ska vi äta och sen ska vi mysa framför tv:n. Och det sjuka är att jag inte ens är trött. Och inte behöver man stressa i säng för att skolan börjar aldrig tidigare än 9.15!
 
Min slutsats är att landstingets skift och dåliga arbetsmiljö har slitit så oerhört mycket på mig och fått mig att bli trött, arg och ledsen. Det är ett tufft jobb jag har och visst älskar jag det på många sätt. Men man ska inte svänga för mycket med skiften. Man måste få sin rast varje dag. Man måste få ha det lungt emellan åt och man måste få uppskattning på sitt jobb. Det måste även finnas tillräckligt med personal så man inte får jobba för två sjuksköterskor och gå kort som man ofta får göra. Ni har mycket att jobba på för er personal landstinget! För man orkar inte!
 
Tro det eller ej mina sköldkörtelprover är nu normala för första gången på hur länge som helst!
 
Det bästa av allt! Jag är så glad!!!
 
 
 

Älskar vintern

Är så glad för att vi har årstider!
 

Träning!

Ett benpass blev det idag trots att man är lite snorig. Känns som jag varit det i så många veckor nu så bestämde mig för att träna ändå! 
 
Det gick bra! Tycker jag orkar ganska mycket trots att det kan bli ett par veckors mellanrum ibland mellan träningarna.
 
Btw älskar mina rosa träningskor från New York! 
 

Snowboard boots

 
Har äntligen hittat mig ett par snowboard boots. Det var inte alls lätt ska jag säga. De flesta butiker säljer inte ens snowboard boots utan allt är till skidor. Stadium sa till mig att nästa år får de inte ens in några boots. 
 
Jag har testat de få som finns i butikerna och antingen har de tryckt i tårna så jag behövt så stor storlek. Men då har de glappat i hälen istället. Och bootsen ska ju sitta tight som sagt men inte trycka i tårna heller för man ska ju inte få ont. 
 
Jag var nära på att ge upp när jag hittade ett par Burton på xxl för 2000 kronor. När jag testade de var de bara så sköna. Fanns inget som hette att de tryckte på tårna samt så kunde man dra åt dem lätt o bra så hälen satt hyfsat klistrad i skon. Det glappade ytterst lite så det räcker med en socka eller en extra hälsula. Priset sket jag i totalt. Var bara nöjd att jag äntligen hittat några som passar efter alla timmars letande. 

Monday

Igår så blev det pulkaåkning på dagen med Wilma och Gustaf. Gud vad läskigt det är att åka bob. Hundra gånger värre än snowboard. På kvällen så blev det att kolla när Gustaf spela hockey match på rocklunda hallen. Tycker det är riktigt kul att kolla faktiskt :)
 
Idag är jag ledig. Har pluggat hela dagen. Tänkte pallra mig iväg till gymmet nu och sedan tänkte jag nog laga mat och baka lite glass.
 

22 Januari

Åh vad det snöar ute. Det är så mysigt. Och ännu mera längtar jag efter att åka snowboard! Jag kom nyss hem från skolan i denna snöstorm. Det känns så bra i skolan hitills. Trevliga människor i klassen och yrket verkar bara mer intressantare för varje dag. Det är verkligen jätte spännande. Känns som jag valt rätt redan nu även fast man kanske inte kan veta säkert fören man är ute IRL Men men. 
 
Snart  kommer en mäklare och ska värdera min fina lägenhet! Ska bli spännande och se vad den kan vara värd. Vet inte om vi ska flytta men tankarna går lite. Vi tycker ju att vi bor bra här. Kan vara så kanske att Gustaf köper in sig i min lägenhet. Får se. 
 
Här kommer bilder från igår då vi var hos mormor på middag!
 
 

Min nya snowboard!

Jag är så glad. Hittade denna pärla på blocket oanvänd för endast 1200 kronor! Värsta fyndet. För er som inte vet hur mycket en snowboard kostar så kostar själva brädan från 2000 kronor och uppåt och bindningarna som sitter på kostar ungefär från 1000 kr och uppåt. Fick då båda för 1200 kronor! Och snygg är den också!
 
Nöjd tjej! I helgen blir det att åka med denna i backarna!
 
 

Första skoldagen

Idag började jag skolan igen. Det var bara upprop så gjorde inget förutom att träffa min nya klass. Känns som jag är bland de yngre. Är dock inte förvånad över detta. Var likadant när jag pluggade till sjuksköterska. Skulle nog tro att hälften i min klass är över 30 år och hälften är under. 
 
Jag känner absolut ingen. Kände inte ens igen någon utan alla var verkligen främlingar för mig. Som vanligt. Har väl aldrig känt någon när jag börjat skolan direkt. Men nya vänner får man ju såklart och det är alltid kul😊
 
Imorgon är vi lediga så på onsdag börjar första riktiga skoldagen! Jag har varit på biblioteket idag också Btw och lånat en del böcker. Ingen verkar så pass bra att man vill kosta på pengar att köpa. Så jag har lyckats låna till mig en del😊
 
 

Intervju

Intervjun gick bra, såklart! Fick jobbet på plats. Har dock inte sagt ja fören jag vet vad jag får för lön. Men Mava känns spännande. En blandad akut avdelning. Kan nog lära mig mycket där. Tanken är att jag ska jobba extra samt i sommar. Det blir nog skit bra!
 
På måndag börjar skolan!!! Jag kom in i Västerås förresten. Kanske inte har sagt det. Men har inte varit så aktiv direkt här på bloggen  heller. Ska bli så kul!
 
Kom in på barnmorska programmet +nytt jobb+ lärt mig åka snowboard! Bra början 2015!!
 
Idag efter intervjun blev det ett lunchbesök på gränden med Elin!!
 

Hemma

Kom hem från sälen i förrgår. Alltså gud vad kul vi haft och att åka snowboard var så himla roligt. Är nästan ledsen att jag inte åkt tidigare i mitt liv. Vi har faktiskt bestämt att vi åker snart igen! Om 2 eller 4 veckor!:) Längtar redan! 
 
 

Sälen dag 3

Igår blev det ut på krogen en sväng. Fjällis. Var där ett par timmar bara. Träffade en killkompis som också är uppe i sälen just nu. Det var skoj. Som sagt världen är liten. 
 
Idag kan jag säga att jag faktiskt kan åka snowboard! Tar mig ner för backarna hela vägen utan att ramla och svänga kan jag också! Det tog mig alltså 3 dagar att lära mig. Alltså det är så himla kul. Vill inte åka hem imorgon alls. 
 
Idag blev det riktig snöstorm. Såg ingenting uppe på berget. Men vi åkte så länge vi kunde i alla fall men sen började de stänga liftarna för att det började snöa så mycket. Så det var lite tråkigt. Hade velat åka mera. Aya blev att hänga på afterskin en stund. 
 
Nu ska vi försöka hitta på något käk och sen dricka lite öl!
 
TACK GUSTAF FÖR DU LÄRDE MIG ÅKA SÅ FORT!! BÄSTA LÄRAREN. Men gud vad han har skrikit på mig. Men det behövdes. Han fick mig att kämpa på trots all smärta i hela kroppen. Men det gav resultat och nu kan jag åka! Mycket beröm har jag fått också det ska jag inte glömma!
 

Sälen dag 2

Jag har kämpat hela dagen. Lärt mig svänga någorlunda i alla fall.  Det går framåt. Har åkt från högt upp på berget. Så himla fin utsikt där uppe!
 
Nu orkar jag inte åka mer. Jag har värk i rumpan,  knäna och en stukad hand! Men imorgon då jäklar. Jag ger inte upp! !!!
 
Ikväll blir det nog lite fest!!
 
 

Hej Sälen!

Jag och Gustaf körde en spontan grej och åkte upp till sälen igårkväll! Så idag hade jag snowboard debut! Och tänk att det gick så bra. Gustaf är till och med förvånad! Har till och med åkt röda backar! Men har lite problem med att svänga till höger om jag åker till vänster men hoppas att jag klarat det bättre imorgon!  Men för att vara första gången idag så är jag lite stolt över mig själv! 
 
Nu värker det i rumpan och knäna! Har nyss duschat och öppnat en cider!!! Ikväll blir det tacos och mys!
 
 

Happy New Year 2015

Gott nytt år alla! 
 
Gårdagen spenderades ute i Enhagen tillsammans med en del folk. Hade jätte trevligt. Körde 5-kamp, bearpong och åt god mat! Vid 12. slaget så stod vi ute på en brygga med utsikt över hela västerås stad. Var så himla fin utsikt. Hade en bra nyårsafton helt enkelt. Hade inte så stora förväntningar men hade riktigt trevligt faktiskt.
 
2014 var ett riktigt bra år. Min älskling och jag blev sambos. Hela familjen åkte till Kreta tillsammans och firade min mor som fyllde 50 år. I somras var jag och Gustaf en del i Småland. Sedan blev det även en sväng till Paris med min älskling. Satte även min fot på Disneyland! Något man velat gjort sedan man var liten. Och i oktober blev det New York med vännerna. Tog även steget och sa upp mig från jobbet! 
 
Jaha? Så vad händer detta år då. Jo nästa vecka drar jag och Gustaf till sälen, han ska lära mig åka snowboard. Om tre veckor börjar jag plugga till barnmorska. Ska bli riktigt spännande. Jag ska även börja på ett nytt jobb. Inte helt klart vart det blir men kanske MAVA. Det står för medicinsk akutvårds avdelning. I sommar ska jag vara ledig en del eftersom jag kan bestämma helt själv hur jag vill jobba. Förhoppningsvis väntas någon spännande resa? 
 

RSS 2.0