Fredag

Hockey och god mat<3

Skola

Efter två jobbnätter och en hel dag i skolan idag så tar jag nu äntligen helg. Idag blev det den klassiska kåren baguetten med rostbiff och potatissallad. Mums. Påminner om tiderna på sjuksköterskeprogrammet:) 
 
 

Anstånd beviljat

Fick mitt anstånd beviljat. Vårterminen 2015 börjar jag att plugga till Barnmorska i Uppsala! Om jag såklart inte kommer in i Västerås. Hoppas på det så klart. Men har i alla fall min plats i Uppsala nu. Känns skönt!
 
 
 
 
 

Plugg

Sitter och pluggar för fullt. Denna kurs är bara så rolig. Man kan relatera så himla mycket till jobbet. Så visserligen kan man redan mycket men samtidigt så lär man sig även mycket som man kan dra nytta till vad gällande akuta situationer på jobbet när patienten sviktar i cirkulation och/eller andning. 
 
Köpte denna bok. Den var dyr nästan 500 kr. Men ville ha den. Den verkar värd att ha med sig under karriären inom sjukvården. Jag vill lära mig så mycket som möjligt och utvecklas. Det är nog det roligaste som finns! Att veta att man hela tiden utvecklas och blir en bättre sjuksköterska. Att veta hur många människor man hjälper och räddar livet på. Härlig känsla! Inatt blir det nattjobb på sjukan=)!
 
 

Söndag

Igår blev det att dricka med syster, Maria och Anna hos Maria. Sen mötte vi upp janet på stan och sen blev det hatten:) Var kul längesen men var ute och härjade. Var dock väldigt bakis idag. Men tog mig ut ändå. Blev lunch hos Gustafs familj och sen blev det mat hos min mamma och pappa på kvällen.  Hälsade även på Gustafs farmor och farfar en sväng. Nu ska vi hem och spela COD:)
 
 

Hongkong

 
Hongkong, så himla gott!  Nu mot nattjobb fjärde helgen på rad:/ Så segt.

Plugget

Det har varit rörigt i mitt huvud de senaste dagarna. Har kommit in på 3 utbildningar. Barnmorska i Linköping och i Uppsala och Barnsjuksköterska i Stockholm. När jag kom in på Barnmorska i Uppsala så kändes det klockrent. Inte långt och pendla plus att det var det jag ville läsa allra helst. Men nu är det så att min chef inte ger mig tjänstledigt för detta. Så nu söker jag anstånd i Uppsala på Barnmorskeprogrammet, om de accepterar det kommer jag att ha kvar min plats på Barnmorskeprogrammet i Uppsala tills nästa år. Så om jag inte skulle komma in i Västerås på Barnmorskeprogrammet nästa år så har jag i alla fall min plats i Uppsala.  Så det känns bra, bara hoppas att de accepterar men att chefen inte ger en ledigt brukar vara ett acceptabelt skäl till anstånd. 
 
Så för att öka mina chanser att komma in I Västerås nästa år så ska jag läsa lite medicin kurser tills dess på högskolan i Västerås. Nu har jag börjat kursen Akut svikt i vitala funktioner. Den verkar hur kul som helst. Mycket av det är ju vardagen för mig på jobbet så känns kul att fördjupa sig lite. Sen ska jag även läsa en EKG kurs. Tycker det är så störande på jobbet när jag inte kan tyda EKG kurvorna osv. 
 
Det är så det ligger till nu så vet alla! Så slipper alla fråga flera gånger!

Årets första semla

 
 
Mums!!!

Prio 1 idag blev träningen

 
 

Godnatt

Idag har jag spenderat hela dagen med min farmor och farfar hos dem på landet. Skönt att komma bort från stan. Fick god mat och trevligt sällskap.  På kvällen blev det pulkaåkning som ni såg. Var jätte kul. Fort gick det och ramla gjorde vi:)! Nu är det sovdags:)
 
 
 

Kreta

Nu är kreta bokat. Blir att fira mamma som fyller 50 år! Gehan fyller även 24 år och Gustaf 26 år när vi är där=) 
 
 
 

Pulkaåkning

 

Bingolotto

Efter lite kebab blir det nu bingo med la familia:)
 
 

Godmorgon Söndag

 

Lördag

Blev mat med syster, Ebba och Gehan. Snart nattjobb IGEN.
 
 
 

Fredag

 
Idag är det fredag och den är inte ett dugg efterlängtad.  Ska jobba natt hela helgen. Så sämst. Idag blev det en prommenad med Tequilla då Charlie frös för mycket för att vara ute. Sen blev det shopping med syster på Erikslund. Köpte skor och underkläder. Ska lägga upp bild sen. Snart hem till Gustaf och äta mat. Han skulle laga mat åt mig,  lyx:)!
 
 

16 Januari

Idag har jag varit ledig. Var nere på högskolan och fixa för min kurs jag ska läsa. Socialt arbete med barn heter den. Sen blev det frisören. Blev nöjd som vanligt. Fick en produkt som jag ska visa sen. Köpte även stora flaskor med schampo och balsam som var på kampanj. Så värt är det räcker så länge. Nu på kvällen drog jag och Fredrik och käka kebab och nu är jag hemma hoss mamma med Charlie så han får leka med tequilla.  Hoppas han blir trött så han sover sen!
 
 
 

15 Januari

Idag har varit en ångest dag för mig. Har tänkt och tänkt om jag skulle ta platsen i Linköping på barnmorskeprogrammet. Hur mycket jag en tänkt fram och tillbaka med tåg osv så går det helt enkelt inte. Möjligt att det skulle gå men att det skulle bli väldigt jobbigt att sitta på tåg sammanlagt 4,5 timme per dag, i veckorna. Plus att praktiken kan vara i alla möjliga städer. Blir ju svårt eftersom jag inte vill flytta. Har kommit in på en kurs hitills i alla fall så tänkte att jag får väl läsa lite kurser och hoppas på att jag kommer in i Västerås nästa år.
 
Nu gör jag inget speciellt sitter hemma och tänker på hur deprimerande denna årstid är, vill bara spola tiden till sommaren. Fy vad tråkigt allt är. Att gå till jobbet känns ju bara så tungt.
 
Min lilla Charlie har tappat två tänder idag =) Börjar bli stor kille!
 
 

Barnmorska

Har alltid velat blivit barnmorska.  Och nu har jag kommit in. Fast dock kom jag in i Lindköping.Är 15 mil dit. Åh ångest ångest.  Skulle verkligen vilja det. Men är ju så långt känns ohållbart att pendla. Blir drygt kan jag tänka mig:/ åhh önskar verkligen jag kunde komma in i Västerås. Fan oxå.
 
 
 

Måndag

Idag gick jag upp kl 13.00. Kliver på natt idag så var tvungen att sova så länge jag kunde. Har jobbat kväll hela helgen så har inte gjort något speciellt alls. Jobbat, sovit och umgåts med Gustaf och Charlie bara. Idag blev det en sväng till gymmet. Nu har jag gjort mig en tonfisksallad och ska sätta på en film. About time. Den har fått bra betyg på imdb så hoppas den ska vara bra:) Bara vila och ladda inför nattjobb nu:)
 
 

Tacokväll

Har nyss ätit tacos med Gustaf, Petro och Gehan. Blir att köra en spelkväll. PS3 och COD :) 
 
 
 

Fredag

 
 
Idag blev det fika på stan och biljard med fredrik:) 

Bio

Kom nyss hem från bion. Var på 12 years a slave med Gustaf, Aytan och Andreas. Filmen var verklighetsbaserad. Var en bra film men väldigt sorglig och hemsk. Kan inte fatta att slavari har funnits och att folk har behandlas på det viset.  Fy vad hemsk mänskligheten kan vara !
 
 
 

Idag blev det skridskor

Jag,Gustaf, Aytan och Andreas:) Så kul :)
 
 
 

Mys

Brie med kex och päronmarmelad!:)
 
 

Middag för två

Satsar på ett nyttigt år. Ska försöka tänka mer på vad jag stoppar i mig. Är rädd för hjärt och kärlsjukdomar. Så blir det när man jobbar inom vården. Men ibland vill man lyxa till det ändå. Så får försöka göra det så nyttigt som möjligt. Idag gjorde jag fläskfile med röbetor, morötter och potatis i ugn. Gjorde sedan en stor sallad. De onyttiga var väl beasåsen. Har lite svårt för att släppa den ännu. Blev sedan loka till maten. Jätte gott blev det, mycket smaker.
 
 
 
 
 

Nu blir det matlagning

 

Charlie 6 månader<3

 

Du gör mig så lycklig

Älskar dig <3
 
 

Träning

 

Trettondagsafton

Blev trerätters hemma hos mamma:) 
 
 
 

Hemmagjord dip

Tänkte lägga ut receptet på godaste dipen som man kan göra. 
 
Blanda ihop: 
Philadelphiaost med gräslök smak
2 dl creamfresh
En burk rom
Två stycken rödlökar som hakas i små bitar
Salt
Cayennepeppar
 
 

Lördag

Håller på att laga mat åt min bror och syster hos mamma och pappa medan de latar sig. Mamma och pappa är inte hemma. Ska snart jobba natt 3 av 3. Ska bli så skönt att få vara ledig sen.  Blir så segt med många nätter på rad. Har inte mycket till liv. Ungefär 4 timmar fritid på hela dygnet och då ska man laga mat, duscha, försöka träna och vara social mot folk. Håller inte riktigt. :) Håller på och laga fjärilskotletter, potatisklyftor och sallad. Och så klart beasåsen.
 
 
 
 

1 Januari

Har varit en mys dag. Precis som det ska vara. Bara legat på soffan hela dagen. Nu på kvällen var vi ner på stan och åt spicy med Gustafs kompisar. Nu har vi hämtat vår älskade Charlie som fick fira nyår hos mamma. Helt slut är han. Nu blir det att äta mammas hemmagjorda glass och kolla film. Imorgon jobb igen. Har varit helt underbart att varit ledig i 5 dagar. Men nu är det bara ta nya tag igen och fortsätta rädda liv på jobbet:)
 
 
 

New Years Eve

På dagen åkte jag och Gustaf hem till hans syster och åt trerätters med hans familj. Blev avokadocrem med räkor till förätt, laxsoppa till varmrätt och frukt i ugn till efterätt. Var riktigt gott. Annorlunda men roligt och äta något annat än vad man brukar.
 
Kvällen spenderades hemma hos Maria. Åkte hem dit vid 18.00 tiden. Maria,Jag och Janet hade middag med våra män. Åt Skagentoast till förrätt. Ryggbiff med potatisgratäng,sallad, sparris och beasås till huvudrätt. Till efterätt blev det kladdkaka. Vart hur gott som helst. Blev även att spela bingolotto. Lite senare efter middagen kom det lite annat folk. Drack och hade det hur trevligt som helst. Kom hem 05.00 i morse och då var man trött och nöjd. En helt klart lyckad nyårsafton. Tack alla som var med och gjorde det till en bra kväll <3
 
 
 

RSS 2.0