Dag 1 New York

 
Har haft en bra första dag i New York. Vi bor på ett helt okej hotell väldigt centralt på manhattan vid Times Square. Hotellet heter Element hotel Times Square.
 
Idag började vi med att köpa tunnelbanakort och tog oss längst ner på manhattan. Tunnelbanakort för 7 dagar kostade 30 dollar, vilket motsvarar ca 210 svenska kronor.  Där vi tog båten till Frihetsgudinnan och Ellies Island. Var kul att se på Frihetsgudinnan men museumet var inget vidare. Museumet på Ellies Island var däremot väldigt intressant. För ni som inte vet vad det är så är det den ön som immigranterna kom till när de åkte till Amerika i slutet på 1800-talet och i början utav 1900-talet. 
 
Sedan tog vi en sväng på wallstreet bara för att kolla läget och sedan gick vi mot Ground Zero. Var en väldigt fin minnesplats måste jag säga. Vi gick även in på 9/11 memorial museet och det var också väldigt fint. Fick först se en film om 9/11 och sedan gick man på museumet. Var omöjligt att inte bli berörd. 
 
Sedan gick vi till ett stort shopping center som hette century 21. Hittade finaste plånboken där som jag köpte, är så nöjd!
 
Detta har tagit hela dagen och nu är klockan 21.00 på kvällen. Är äntligen tillbaka på hotellrummet och fötterna värker.  Ska snart fixa oss för utelivet. Får se hur det blir idag om det blir bar eller nattklubb. Vi är som sagt helt slut!
 
Här får ni tjuvkika på lite bilder!
 
Ciao!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ullis

Jättevackert bilder

2014-10-04 @ 07:44:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0