Detta vill jag !! Vill ha en magisterexamen oxå!

Kanske någon av dessa? intensvivård?  Efter denna utbildning kan jag jobba inom ambulansen eller IVA te.x.Vill ju bli bättre på intensivvård, katastrofmedicin etc...Tror denna kanske är något för mig..Gillar akutsjukvården, gillar när det händer saker.. Barnmorska? Skulle nog också passa mig...Hmm..Söker nog båda till nästa höst=)
 

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning

 

mot intensivvård, 60 hp

 

Är du utbildad sjuksköterska och vill arbeta inom intensivvård? Tycker du att det är intressant att möta patienter och närstående i en föränderlig och högteknologisk miljö? Då är det här en utbildning för dig.

Information för dig som är student

För dig som är intresserad av att ta en magisterexamen i vårdvetenskap

 

UTBILDNINGEN

Målet med utbildningen är att erbjuda dig en god grund för ett professionellt yrkesutövande som intensivvårdssjuksköterska baserad på vetenskap och klinisk erfarenhet inom medicinsk vetenskap och vårdvetenskap. I yrkesrollen som intensivvårdssjuksköterska ingår att bedöma, planera, genomföra och utvärdera patientens omvårdnad och medicinska behandling. Detta sker både självständigt och i samarbete med andra yrkesgrupper. En stor utmaning för dig är att kunna möta patienter i alla åldrar, med olika sjukdomar och omvårdnadsbehov. I yrkesfunktionen ingår även kompetens inom katastrofmedicin och traumavård. Utbildningar med start i Eskilstuna eller Västerås innehåller kurser som kan vara förlagda på båda dessa orter.

 

FRAMTIDSUTSIKTER

Utbildningen leder till en examen som specialistsjuksköterska med inriktning mot intensivvård. Möjligheten att få arbete är god, efterfrågan på specialistutbildade sjuksköterskor inom intensivvård är redan idag stor och kommer att öka. Antalet pensionsavgångar inom yrket är stort och sjuksköterskor med högkvalificerade kunskaper är efterfrågade inom många olika verksamheter.

 

Studier i Thailand efter avslutad utbildning

Som utbildad intensivvårds- eller anestesisjuksköterska har du som vill fördjupa dina kunskaper om transkulturella aspekter inom intensivvård, möjlighet till en termins studier i Thailand. Via Mälardalens högskola får du chansen att öka din kompetens inom barn- eller vuxenintensivvård med specialistinriktning och samtidigt leva i en spännande kultur. Du studerar på engelska tillsammans med studenter från andra delar av världen.

Internationella kurser i Thailand för intensivvårds- och anestesisjuksköterskor

 

JOBB

Efter avslutad utbildning kan du arbeta inom intensiv- och postoperativ vård, på smärtkliniker och inom ambulanssjukvård. Du har även goda möjligheter till arbete utomlands.

 

Barnmorskeprogrammet, 90 hp

 

Som legitimerad barnmorska har du ett ansvarsfullt, livsbejakande och omväxlande yrke med möjlighet till arbete inom flera olika verksamheter. Barnmorskans arbetsuppgifter är i första hand riktade mot den del av livet som har med graviditet och förlossning att göra.

Information för dig som är student

För dig som är intresserad av att ta en magisterexamen i vårdvetenskap

 

UTBILDNINGEN

Barnmorskeprogrammets syfte är att ge ett fördjupat kunnande om och förståelse av hälsofrämjande, förebyggande och behandlande arbete inom:

  • Graviditet
  • Födande
  • Det nyfödda barnet
  • Föräldraskap
  • Sexualitet
  • Familjeplanering
  • Gynekologi
  • Kvinnors liv och hälsa i ett familje- och genusperspektiv

Inom öppenvården kommer du i kontakt med områden som graviditetsövervakning, hälsoupplysning, föräldrautbildning, preventivmedels- och abortrådgivning. Du möter också kvinnor med gynekologiska hälsoproblem och ger information om sexuellt överförbara sjukdomar, sex- och samlevnad och preventivmedel. Barnmorskeprofessionen utgår från vårdvetenskap och folkhälsovetenskap, där huvudområdet är sexuell och reproduktiv hälsa.

Utbildningen består till hälften av teoretiska studier och till hälften av kliniska studier. Den verksamhetsförlagda utbildningen är förlagd i Västmanlands, Sörmlands och Örebro län.

 

FRAMTID och jobb

Som registrerad barnmorska har du ett ansvarsfullt, livsbejakande och varierat yrke med möjlighet att arbeta inom flera olika områden. Arbetsområdet är i första hand riktad mot den del av livet som rör sexuell och reproduktiv hälsa.

Arbetsmarknaden för barnmorskor bedöms som god, det finns arbete såväl inom öppen- som sluten vård. Efterfrågan på barnmorskor kommer troligen att öka, inte minst beroende på pensionsavgångar.

Förutom en omväxlande arbetsmarknad finns det också möjligheter till vetenskaplig karriär. Antalet disputerade barnmorskor ökar kontinuerligt.

 

Studier i Thailand efter avslutad utbildning

Som utbildad barnmorska har du som vill fördjupa dina kunskaper inom de transkulturella aspekterna inom barnmorskeyrket möjlighet att läsa en 16 veckors kurs i Thailand på avancerad nivå (22,5 högskolepoäng).

Via Mälardalens högskola får du chansen att öka din kompetens inom reproduktiv och perinatal hälsa ur ett interkulturellt perspektiv och samtidigt leva i en spännande kultur. Du studerar på engelska tillsammans med studenter från andra delar av världen.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0